Scurtă istorie a inimioarelor pistruiate

Scurtă istorie a inimioarelor pistruiate

În fiecare primăvară porneam în căutarea unor mărțișoare diferite, care ies din tiparele clasice. Ne-am tot gândit la această idee și, după multe multe gânduri, ne-am dat seama că nu mai e nevoie să le căutăm – putem crea un model pe placul nostru.

Știam că vor fi inimi, dar ne doream unele colorate, vulnerabile și imperfecte, care să emane veselie. De aici și ideea pistruilor – sclipici, ca mod zglobiu de diferențiere.

Nu am stat prea mult pe gânduri și le-am testat, neștiind dacă o să vă placă la fel de mult cum ne plac nouă. Prietenii de la Mărțișor Meșteșugit ne-au susținut toate ideile și au fost mereu alături de noi, inclusiv în procesul de creare a mărțișoarelor. E prima colaborare pe care o avem cu un brand local (sperăm să mai fie multe și de acum încolo) și ne bucurăm că împreună putem transforma ideile în realitate. 

 

Așadar, am creat alături de Mărțișor Meșteșugit modelul inițial, inimioarele roz, și le-am împărțit printre prietenii dispuși să le testeze și să le poarte.

Trebuie să recunoaștem că reacțiile au fost imediate și puțin neașteptate. Ni s-a spus că sunt prea drăgălașe pentru a nu le avea tot timpul pe stoc. Mulți dintre prieteni aveau deja o listă cu persoane cărora le pot face cadou un astfel de mărțișor, și asta ne-a dat un mic boost de încredere. 

Perioada mărțișoarelor a trecut însă nu ne-am dorit ca ideea aceasta să se piardă. După câteva discuții cu voi și numeroase cereri primite online, am dat o comandă măricică și le-am urcat repejor pe website. Inițial au fost disponibile doar cele roz, după care am conceput și varianta gri. 
Fiecare inimioară are un apect unic – fiecare broșă este confecționată manual, din porțelan cu ac de siguranță. Ajung la voi ambalate atent, într-o cutiuță de carton, gata să fie purtate. Bineînțeles, pot fi un accesoriu pentru geantă sau orice material textil.

 

I-am întrebat pe prietenii de la Mărțișor Meșteșugit cum arată procesul de creare al unei broșe. Astfel am aflat că primul pas constă în turnarea porțelanului lichid într-o matriță creată numai și numai pentru ele. După ce se odihnesc puțin în matriță, broșele trebuie șlefuite și finisate manual. Mai apoi se ard pentru biscuitare.. în traducere, broșele au momentul lor de relaxare în cuptor, unde devin mai solide. Roz sau gri? După ce ies din cuptor, se stabilește culoarea lor și se glazurează. Acum culoarea trebuie arsă până la vitrificare, pentru a prinde luciu. Devin pistruiate abia spre final, prin stropire, după care se realizează arderea decorului și ta daaam! Se lipește acul de siguranță cu rășină și broșa e gata de purtat. 

Dacă vrei să achiziționezi o broșă pentru tine sau pentru cineva drag, le găsești aici

Pe data viitoare! :D 

Suport clienti

contact@urbantale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!